loading...
ناب اسکریپت
admin بازدید : 797 شنبه 02 شهریور 1392 نظرات (0)

چگونه دامنه خود را نام‌گذاری کنیم؟

کاربران با تایپ نام دامنه شما در مرورگر، با کلیک کردن بر روی نام آن در صفحات مختلف وب و یا جستجو در موتورهای جستجو وارد سایت شما می‌شوند.
نام سایت شما قبل از اینکه کاربرانتان وارد سایت شما بشوند تا شما بتوانید آن‌ها را از طریق صفحات سایت خود جذب نمایید در انتخاب آن‌ها تاثیر گذار است. بنابراین اولین قدم شما برای ایجاد وب سایتی موفق انتخاب یک نام دامنه ی مناسب می‌باشد. نام دامنه‌ی شما می بایست متناسب با موضوع وب سایتتان باشد تا بینندگان بدانند که موضوع وب سایتی که وارد آن می‌شوند چیست.

آدرس اینترنت شما

هنگامیکه افراد نام دامنه‌ی شما را در یک مرورگر تایپ می‌کنند سرورهایی هستند که نامه دامنه‌ی شما را به IP آدرس‌ها تبدیل می‌کنند و به این صورت ارتباط برقرار می‌شود.
در واقع این نام دامنه‌ی شما یک عبارت است که توسط این سرورها به تبدیل می‌شود. مزیت‌ این عمل در آنست که خود شما و همه‌ی بازدیدکنندگان وب سایت‌تان نام دامنه را نسبت به IP که شامل تعدادی عدد است بهتر به خاطر می‌سپارند. نام‌های دامنه باعث می‌شوند تا شرکت شما در مقایسه با سایر شرکت‌ها متمایز شود.
انتخاب نامی منحصر به فرد شما را قادر می‌سازد تا بتوانید نام تجاری خود را به صورت آنلاین به نمایش گذارید و به این طریق شرکت خود را از سایر رقیبان تجاری خود متمایز سازید. نامه دامنه‌ی شما؛ آدرس شما در اینترنت می‌باشد، بنابراین این نام را واضح، کوتاه و به یادماندنی انتخاب کنید.

چگونه نام دامنه را ثبت کنیم؟

شما می‌توانید نام دامنه‌تان را از طریق registrar ها و یا شرکت‌های میزبانی وب به ثبت برسانید. اگر شما نمی‌دانید که چگونه باید وب‌سایتتان را راه‌اندازی کنید. به ثبت رساندن نام دامنه‌ اولین قدمی است که شما می‌بایست انجام دهید، این عمل شما را برای ایجاد سریعتر وب‌سایتتان یاری می‌نماید.
یک ایده‌ی بسیار خوب دیگر اینست که اسامی مشابه دامین خود را به ثبت برسانید و آن‌ها را بعنوان دامنه جانشین (Domain Alias) بر روی وب‌ساییتان تنظیم کنید.
با استفاده از دامنه های جانشین (Domain Aliassing) شما می‌توانید اشتباهات تایپی کاربران را اصلاح نمایید. برای مثال چنانچه نام دامین شما persina.com است و کاربر persina.ir را وارد نماید در صورتی که شما دامین دوم یعنی persina.ir را ثبت کرده و آنرا به عنوان دامنه جانشین persina.com تعریف کرده باشید، باز هم کاربر صفحه‌ی اول سایت persina.com را مشاهده خواهد کرد.

بهترین نام دامنه

به طور مثال صاحبان مشاغل از نام شرکتشان بعنوان نام دامنه‌شان استفاده می کنند. این کار نام دامنه‌ی آن ها را آسان و به یاد ماندنی می‌کند. گاهی اوقات نام محصول یا علامت تجاری شما مهم تر از نام شرکت شما می باشد؛ در اینصورت از نام آنها بعنوان نام دامنه‌تان استفاده کنید. همچنین شما می توانید کلیه‌ی این اسامی (نام شرکت، نام محصول و نامهای مرتبط و …. ) را ثبت کنید و آن‌ها را به عنوان دامنه جانشین (Damain Aliassing) به وب سایت خود متصل نمایید. این عمل برای بالا بردن کاربران سایت شما بسیار مفید است و کار آنها را برای یافتن وب سایت شما بسیار آسان می‌سازد.

انتخاب پسوند دامنه‌ها

پس از انتخاب نام دامنه‌ی مناسب، کوتاه، به یاد ماندنی و همچنین وابسته به حرفه‌تان، نوبت به انتخاب پسوند دامنه می رسد که انتخاب آن اهمیت بسیاری دارد.

همه ی مردم ابتدا در مورد پسوند com. فکر می‌کنند اگر نام دامنه‌ی مورد نظرتان با پسوند com. آزاد می باشد آن را به ثبت برسانید.
به دلیل عالی‌بودن؛ قابل قبول بودن وعامه پسند بودن این پسوند، اکثر نامهای موجود این پسوند به ثبت رسیده‌اند و به سختی می‌توان دامنه‌ای با این پسوند و با نام مورد نظر یافت. شما می توانید نام دامنه‌تان را با پسوند دیگری ثبت کنید و یک دامین با پسوند com. هم که آزاد است را به ثبت برسانید و به دامنه‌ی اصلی تان متصل کنید. این تکنیک سبب می‌شود تا ترافیک وب سایت شما افزایش یابد.

اگر نتوانستید با پسوند com. دامنه‌ای را به ثبت برسانید پسوندهای دیگری نیز وجود دارند؛ البته بعضی از پسوندها ممکن است برای وب‌سایت شما مناسب‌تر باشند.
پسوندهای com, .net, .org, .info, .biz. پسوندهای متداولتری هستند و سبب می‌شوند تا ترافیک وب سایت شما افزایش یابد.
در زیر توضیحاتی جهت شناخت بیشتر این پسوندها آمده است:

org , .net, .com.
در سال 1985 فقط 6 پسوند موجود بود که 3 تای آنها org, .net, .com. بودند؛ هر چند با گذشت زمان com. بسیار مشهورتر از org, .net. شد.
دقت داشته باشید که اگر می‌خواهید دامنه‌ای با پسوند org. ثبت کنید؛ org. مخفف نام organization (سازمان) می باشد . بهتر است چنانچه سایت شما مربوط به یک سازمان نیست از این پسوند استفاده ننمایید. برای مثال چنانچه می خواهید دامنه ای برای یک فروشگاه ثبت کنید و از پسوند org. استفاده نمایید این پسوند سبب گمراهی کاربرانتان می گردد.

name , .info, .biz.
طولی نکشید که از پسوندهای org, .net, .com. استقبال شد و مردم دامنه‌های خود را با این پسوندها به ثبت رساندند وا کثر نامهای رایج و مناسب این پسوند ها ثبت شدند. بنابراین شرکت‌های اینترنتی 3 پسوند biz ، .info ، .name. را اضافه کردند:
biz مخفف business (تجارت) است و می‌تواند توسط هر شخصی به ثبت برسد امّا اصولاً مناسب وب‌سایت‌هایی است که در ارتباط با تجارت می باشند.
info مخفف information (اطلاعات) است و جهت استفاده در وب سایت های اطلاع رسانی مناسب می‌باشد.
name یک پسوند بسیار عالی برای وب‌سایت‌های شخصی می‌باشد.

ws , .mobi.
پسوند اینترنتی ws که در واقع مخفف «ساموآی غربی» است، اکثراً به عنوان مخفف «Web Site» عرضه می‌گردد‌ و بسیاری از وب‌سایت‌های با این پسوند، هیچ‌گونه ارتباطی با ساموآ ندارند.
دامنه اینترنتی mobi مرتبط با موبایل mobile و دستگاه‌های همراه می‌باشد، و برای دسترسی به اینترنت به وسیلهٔ این دستگاه‌ها راه اندازی شده‌است.

پسوند های کشوری (Country code Top-level Domain)
پسوند های کشوری جهت نمایش وب سایت‌های شخصی و سازمانی داخل کشورها ارائه شده است.
امروزه 200 پسوند کشوری جهت ثبت دامنه‌ها وجود دارد. این پسوند ها جهت تجارت‌هایی که در داخل کشورها انجام می شود و یا جهت دامنه های جانشین (Domain Aliased) برای وب سایت‌هایی که مربوط به شرکت‌های چند ملیتی می‌باشند بسیار مناسب است. برای مثال در کشور ما ایران دامنه ی IR. به عنوان دامنه داخلی استفاده می شود.

ثبت دامنه ای که قبلا به ثبت رسیده است

اگر شما به دنبال ثبت نام دامنه‌ای می‌گردید که قبلاً به ثبت رسیده است، مانند بسیاری امور دیگر شما قادر خواهید بود که با متقاعد کردن صاحب دامنه دوباره دامنه را خریداری کنید. معمولاً می‌بایست مبلغی را که به صورت توافقی بین شما و صاحب دامین تعیین می‌شود به او پرداخت نمایید.

برای خرید دامنه‌ای که قبلاً ثبت شده است بهترین کار این است که اول به وب سایت خود این دامنه مراجعه نمایید و یا وب‌سایت‌های اصلی Aftermarket مانند moniker.com و sedo.com و afternic.com را چک کنید تا چنانچه دامنه برای حراج گذاشته شده است پیشنهاد خرید دامنه را بدهید. البته نام‌های بسیار دیگری در ذهن ما وجود دارند که می توانیم آن‌ها را ثبت کنیم چون قیمت خرید این گونه دامنه‌ها که قبلاً ثبت شده اند نسبتاً بالا می باشد.

اگر نام دامنه‌ی مورد نظر شما برای حراج گذاشته نشده است، مأیوس نشوید؛ از طریق whois database این دامنه سعی کنید با صاحب این دامنه ارتباط برقرار کنید و پیشنهاد خرید را بدهید.

اقدام دیگری که می توانید انجام دهید این است که منتظر شوید تا دامنه expire شود و امیدوار باشید که صاحب دامنه دوباره دامنه‌اش را تمدید نکند و امّا در این وضعیت بهتر این است که نام دیگری را برای وب‌سایت خود انتخاب کنید.

Whois چیست؟

همه‌ی شرکت‌های ICANN که شرکت‌های بزرگ و اصلی ثبت‌کننده ی نام دامنه‌ها می باشند، یک directory را که شامل اطلاعات کسانی است که صاحب دامنه می باشند نگهداری و بروز رسانی می‌کنند.

این whois database شامل نام، آدرس، آدرس ایمیل و تلفن صاحبان دامین‌ها می باشد و برای هر کسی که به اینترنت متصل شود قابل دسترسی می‌باشد. این کار سبب می‌شود تا صاحبان دامنه بتوانند با مدرک قطعی مالکیت خود را اثبات کنند و همچنین مردم جهت خرید دوباره ی دامنه از روی اطلاعات این شخص می‌توانند با او تماس برقرار کنند.
همچنین این database صاحب اصلی دامنه را به صورت قطعی و رسمی قابل تشخیص و شناسایی می کند.
از سوی دیگر در اختیار قرار دادن اطلاعات به همه‌ی مردم سبب ایجاد مزاحمت‌هایی از جمله برداشتن email ها توسط spammer ها و تلفن‌ها برای صاحبان دامنه‌ها می شود.
البته بعضی از شرکت‌های ثبت‌کننده سرویسی ارائه می‌دهند تا اطلاعات شما محفوظ بماند و در whois نمایش داده نشود (البته ممکن است بابت این سرویس مقداری هزینه دریافت کنند). چنانچه مایل نیستید تا برای خرید دامنه با شما تماس بگیرند شما می‌توانید نزد شرکت‌هایی دامنه خود را ثبت کنید که اطلاعات شما را آشکار نمی‌کنند.

منبع

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 142
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 30
  • آی پی امروز : 60
  • آی پی دیروز : 135
  • بازدید امروز : 138
  • باردید دیروز : 217
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,962
  • بازدید ماه : 6,905
  • بازدید سال : 41,965
  • بازدید کلی : 526,534